Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
30 September 2023

Spännande diskussioner kring hur du motiverar rätt marknadsföringsbudget

  default image

  Det andra frukostseminarier under temat Morning Crunch hade temat ”Secure the budget your marketing deserves”. Mats Rönne och Emma Widerberg diskuterade hur lång- och kortsiktigt kommunikation kan optimeras, hur du på bästa sätt mäter resultat och hur du ska motivera rätt budget inför nästa år.

  Basen för att skapa förståelse är att koppla investeringen i marknadsföring till de affärseffekter företaget vill uppnå och uttrycka marknadsföringens potential på ett sätt som ledningsgruppen förstår. Istället för ”öka brand awareness / varumärkeskännedom” ska vi kanske säga ”öka säljpotentialen”. För det är ju exakt det marknadsföringen skapar. Om en potentiell kund inte känner till oss kommer de aldrig att köpa av oss.

  En enkel och tydlig koppling kan vara relationen till vår strategi. Det finns som princip tre sätt att öka intäkterna. Vad vill vi?

  • Få fler kunder? Och ska vi rekrytera helt nya eller vinna tillbaka de vi har en tidigare relation med. Oavsett vilket måste vi nu ut brett för att skapa kunskap om oss och vårt erbjudande (exakt det vi precis kallade säljpotential)
  • Öka köpfrekvensen? Hur skapar vi ökad lojalitet och får kunder att handla mer av oss. Kan vi knyta fördelar till att vi får en större volym? Kan vi addera saker till vårt erbjudande t ex kompletterande artiklar, förbrukningsvaror, service eller utbildning?
  • Öka värdet i affären? Kan vi uppgradera modellvalet via fakta? Eller kan vi helt enkelt öka det upplevda värdet av vår produkt och därigenom öka priset

  Nyfiken på mer insikt. Missa då inte våra kommande Morning Crunch

  2 November
  From impression to sale.
  The value of a targeted approach.
  Let your campaigns drive sale through a targeted inbound approach supported by marketing automation to create conversions. Learn from a real success case.

  Jonas Nilsson, Digital Marketing Manager, Hiab
  Joakim Ebstein, Head of Digital Marketing, Pyramid Communication

  30 November
  What drives your customers to make decisions.
  And how do you use sustainability as leverage?
  What true arguments drives your customers to make decision to buy more and pay more.
  And how important are your sustainability arguments in today’s competetive landscape.

  Johan Anselmsson, Professor, University of Lund
  Emma Widerberg, General Manager, Graal Brand Agency